Menu

KoKaKo trio

TRIO KOKAKO SPEELT MUZIEK VOOR FLUIT, (BAS-)KLARINET EN PIANO

Schetsen
Muziek als schets of geïnspireerd op een tekening. Na het bijwonen van een concert in Santpoort Noord schreef Dirk Dekker speciaal voor het KoKaKo trio Tekeningen uit het Kennemerland. Het eerste deel geeft een beeld van de Hoogovens met zware klanken van de basklarinet. ‘Oponthoud in Santpoort Noord’ is een luchtig en speels deel. Het stuk sluit verstild af met het deel ‘Nachtlicht boven Kennemerland’. Het stuk van Vanessa Lann, gebaseerd op een schilderij van Rousseau, geeft prachtig de vervreemdende sfeer weer van het zigeunermeisje met een reusachtige leeuw op de achtergrond. Karel Husa gebruikt in de 8 bohemian sketches tsjechische volksmelodieen, in de stukken hoor je de invloed van Bartok en Janacek terug. Poems of a bright moon (Maria Grendell) verbeelden de gedichten van de Chinese dichter Li Po (8e eeuw), maar zijn ook geïnspireerd door het werk van O’Keefe.

• Dirk Dekker, Tekeningen uit het Kennemerland (fl kl/bask, pf) 2018
• Vanessa Lann, Sleep, sleep gyspy (fl, baskl, pf) 2003
• Karel Husa, Eight bohemian sketches (fl, kl, pf) 1958
• Maria Grenfell, Poems of a bright moon (fl, kl, pf) (2000)

Sinds zomer 2011 bestaat Kokako uit:
Anja van Dooren studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag alwaar zij de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus behaalde bij respectievelijk Bas de Jong en Harmen de Boer. Zij volgde masterclasses bij Karl Leister, Hans Deinzer en Anthony Pay in Duitsland en Italië. Naast het remplaceren bij diverse beroepsorkesten, maakt zij veel kamermuziek. Zij speelde onder andere in het Trio Ponte (klarinet,cello,piano) en het Duo Modern (fluit en klarinet), samen met Alwin de Vries. Met dit duo maakte zij in 2003 een CD. Naar aanleiding hiervan traden zij op in het concertgebouw te Amsterdam. Als soliste trad zij diverse keren met orkest op in het klarinetconcert van W.A.Mozart en met haar eigen compositie, het concertino voor (bas)klarinet en orkest. Naast het concertino schreef ze een altvioolconcert, een adagio voor orkest en enkele kamermuziekwerken. Als klarinetdocente is zij verbonden aan de muziekschool B plus C te Leiden.
Alwin de Vries studeerde Muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht en fluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Emile Biessen en Paul Verhey. In mei 1995 behaalde hij zijn diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie volgde hij meestercursussen van onder andere Peter-Lucas Graf, Robert Dick, Trevor Wye en Aurèle Nicolet. Hij maakte deel uit van verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugdorkest. Naast zijn werkzaamheden op het gebied van de kamermuziek remplaceerde hij regelmatig in verschillende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Als fluitdocent was hij lange tijd actief in Houten en Culemborg. Momenteel is hij teamleider van de muziekafdeling van het centrum voor de kunsten De Plantage in Tiel en omstreken.
Josje Lodder, piano, studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Jean Franssen en Tonie Ehlen. In 1991 behaalde zij haar diploma uitvoerend musicus. Zij volgde in Maastricht de cursus hedendaagse kamermuziek en nam deel aan een masterclass bij Gyorgy Kurtag. Ze werkte mee aan een kindermuziektheaterproductie, is pianiste in het trio Verse Sneeuw en begeleidt verschillende instrumentalisten en zangers.